poniedziałek, 11 kwietnia 2016



GULASZ WIEPRZOWY Z PIECZARKAMI
Składniki:
  • łopatka wieprzowa 700 g
  • esencja do duszonych mięs Knorr 1 szt.
  • pieczarki 200 g
  • woda 1l
  • cebula 2 szt.
  • majeranek 1 łyżeczka
  • liść laurowy 1szt.
  • ziele angielskie 2 ziarna
  • śmietana 36% 50 ml
  • mąka 5 łyżek
  • oliwa 5 łyżek
  • pieprz czarny 1 szczypta
Przygotowanie:

Krok 1
Mięso opłucz i pokrój w grubą kostkę. Następnie oprósz mąką, przesmaż na rozgrzanej oliwie i wyjmij z garnka.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka i obsmaż w tym samym garnku. W tym czasie pokrój pieczarki na połówki lub ćwiartki i dodaj do cebuli – smaż razem na mocnym ogniu.
Krok 3
Do garnka włóż ponownie mięso. Dodaj majeranek, listek oraz ziele i pozostałą mąkę.
Krok 4
Całość dokładnie wymieszaj, zalej 1 l wrzącej wody i dodaj Esencję do duszonych mięs Knorr, która wydobycie bogaty smak dania. Mięso duś do momentu, gdy będzie miękkie, co jakiś czas mieszając. Gulasz dopraw do smaku, dodaj śmietanę. Podawaj z kaszą lub ziemniakami.
   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz