![]() |
| GULASZ WIEPRZOWY Z PIECZARKAMI |
- łopatka wieprzowa 700 g
- esencja do duszonych mięs Knorr 1 szt.
- pieczarki 200 g
- woda 1l
- cebula 2 szt.
- majeranek 1 łyżeczka
- liść laurowy 1szt.
- ziele angielskie 2 ziarna
- śmietana 36% 50 ml
- mąka 5 łyżek
- oliwa 5 łyżek
- pieprz czarny 1 szczypta
Krok 1
Mięso opłucz i pokrój w grubą kostkę. Następnie oprósz mąką, przesmaż na rozgrzanej oliwie i wyjmij z garnka.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka i obsmaż w tym samym garnku. W tym czasie pokrój pieczarki na połówki lub ćwiartki i dodaj do cebuli – smaż razem na mocnym ogniu.
Krok 3
Do garnka włóż ponownie mięso. Dodaj majeranek, listek oraz ziele i pozostałą mąkę.
Krok 4
Całość dokładnie wymieszaj, zalej 1 l wrzącej wody i dodaj Esencję do duszonych mięs Knorr, która wydobycie bogaty smak dania. Mięso duś do momentu, gdy będzie miękkie, co jakiś czas mieszając. Gulasz dopraw do smaku, dodaj śmietanę. Podawaj z kaszą lub ziemniakami.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz