![]() |
| KOTLETY RYBNE Z ŁOSOSIA |
Składniki:
- łosoś 0,6 kg
- przyprawa uniwersalna Delikat Knorr 1 szt.
- ząbek czosnku 2 szt.
- sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr 1 opakowanie
- białe cebule 2 szt.
- sok z cytryny
- jajka 2 szt.
- koperek 1 pęczek
- bułka tarta 300 g
- mielona ostra papryka 15 g
- tłuszcz do smażenia
Krok 1
Cebule i czosnek posiekaj. Podsmaż na tłuszczu, do momentu, gdy nabiorą rumianego koloru.
Krok 2
Oczyść łososia ze skóry i ości. Zmiel w maszynce. Koperek posiekaj.
Krok 3
Mielone mięso dopraw sokiem z cytryny, podsmażoną cebulką z czosnkiem oraz przyprawą Knorr. Dodaj posiekany koperek i ostrą paprykę.
Krok 4
Dodaj jajka i wyrób masę. Jeśli uznasz, że jest zbyt rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Formuj kotlety.
Krok 5
Panieruj kotlety w bułce tartej i smaż z obu stron po 6 minut.
Krok 6
Przygotuj Sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 7
Panierowane kotlety z łososia podawaj z sosem i, na przykład z sałatką.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz