poniedziałek, 11 kwietnia 2016



KOTLETY RYBNE Z ŁOSOSIA

Składniki:
  • łosoś 0,6 kg
  • przyprawa uniwersalna Delikat Knorr 1 szt.
  • ząbek czosnku 2 szt.
  • sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr 1 opakowanie
  • białe cebule 2 szt.
  • sok z cytryny
  • jajka 2 szt.
  • koperek 1 pęczek
  • bułka tarta 300 g
  • mielona ostra papryka 15 g
  • tłuszcz do smażenia 
Przygotowanie:

Krok 1
Cebule i czosnek posiekaj. Podsmaż na tłuszczu, do momentu, gdy nabiorą rumianego koloru. 
Krok 2
Oczyść łososia ze skóry i ości. Zmiel w maszynce. Koperek posiekaj.
Krok 3
Mielone mięso dopraw sokiem z cytryny, podsmażoną cebulką z czosnkiem oraz przyprawą Knorr. Dodaj posiekany koperek i ostrą paprykę. 
Krok 4
Dodaj jajka i wyrób masę. Jeśli uznasz, że jest zbyt rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Formuj kotlety.
Krok 5
Panieruj kotlety w bułce tartej i smaż z obu stron po 6 minut. 
Krok 6
Przygotuj Sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 7
Panierowane kotlety z łososia podawaj z sosem i, na przykład z sałatką.    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz