![]() |
| KAPUSTA Z ZIEMNIAKAMI I MARCHEWKĄ |
Składniki:
- kapusta włoska mała główka 1 szt.
- esencja do duszonych warzyw Knorr 1 szt.
- ziemniaki 4 szt.
- marchewka 13 szt.
- cebula 1 szt.
- ząbki czosnku 2 szt.
- imbir mielony 1 łyżeczka
- curry w proszku 1 łyżeczka
- Rama Cassic 2 łyżki
Krok 1
Poszatkuj
kapustę. Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Marchewkę pokrój
w plastry. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Przez około 3 minuty smaż
cebulę i czosnek na 1 łyżce margaryny.
Krok 2
Dodaj
imbir i curry, a następnie gotuj wszystko przez 1 min. Dodaj kapustę,
przykryj patelnię, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 5 minut.
Krok 3
Dodaj
ziemniaki, marchew oraz wlej 500 ml wody i Esencje do duszonych warzyw
Knorr. Zagotuj. Przykryj patelnię, zmniejsz ogień do minimum i gotuj
przez około 15 minut, aż warzywa będą miękkie. W razie potrzeby, w celu
zmniejszenia ilości sosu gotuj bez przykrycia.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz