poniedziałek, 11 kwietnia 2016



KAPUSTA Z ZIEMNIAKAMI I MARCHEWKĄ

Składniki:
  • kapusta włoska mała główka 1 szt.
  • esencja do duszonych warzyw Knorr 1 szt. 
  • ziemniaki 4 szt.
  • marchewka 13 szt.
  • cebula 1 szt.
  • ząbki czosnku 2 szt.
  • imbir mielony 1 łyżeczka
  • curry w proszku 1 łyżeczka 
  • Rama Cassic 2 łyżki
Przygotowanie:


Krok 1
Poszatkuj kapustę. Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Marchewkę pokrój w plastry. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Przez około 3 minuty smaż cebulę i czosnek na 1 łyżce margaryny. 
Krok 2
Dodaj imbir i curry, a następnie gotuj wszystko przez 1 min. Dodaj kapustę, przykryj patelnię, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 5 minut.
Krok 3
Dodaj ziemniaki, marchew oraz wlej 500 ml wody i Esencje do duszonych warzyw Knorr. Zagotuj. Przykryj patelnię, zmniejsz ogień do minimum i gotuj przez około 15 minut, aż warzywa będą miękkie. W razie potrzeby, w celu zmniejszenia ilości sosu gotuj bez przykrycia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz