poniedziałek, 11 kwietnia 2016



ZIEMNIAKI GRILLOWANE ZAPIEKANE Z BOCZKIEM


Składniki:

  • młode ziemniaki 15 szt.
  • sos Hellmann's czosnkowy 100 ml
  • przyprawa do grilla Knorr  3 łyżki
  • boczek w plastrach 15 szt. 
  • ząbki czosnku pokrojone w cienkie plastry 4 szt.
  • strąki ostrej papryki chilli- pokrojone w plastry 2 szt.
  • gałązka rozmarynu spora- same igiełki 1 szt.
  • rama smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny 3 łyżki
Przygotowanie: 

Krok 1
Ziemniaki umyj, otrzyj i oskrob ze skórki, następnie osusz.
Krok 2
Każdego ziemniaka natnij wzdłuż. W nacięciu umieść plaster czosnku, plaster ostrej papryki i kilka igiełek rozmarynu.  
Krok 3
Ziemniaki umieść w misce, polej Ramą, dodaj Przyprawę do grilla Knorr i całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Każdego ziemniaka z osobna zawiń w plaster boczku, umieść na średnio rozgrzanym grillu z przykrywą, na aluminiowej tacce, na około 40 minut – czas grillowania może się wydłużyć w zależności od temperatury grilla. Grilluj, aż ziemniaki będą miękkie. Ziemniaki podawaj z sosem Hellmann‘s Czosnkowym.             

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz