poniedziałek, 11 kwietnia 2016


SAŁATKA ARBUZEM , NIEBIESKIM SEREM I MIGDAŁAMI


Składniki:
  • arbuz 0,5 szt.
  • sos sałatkowy francuski Knorr 1 opakowanie
  • sałata lodowa 0,5 szt.
  • ser z niebieską pleśnią 80 g 
  • płatki migdałów 3 łyżki
  • olej 3 łyżki
  • woda 3 łyżki
Przygotowanie: 

Krok 1
Arbuza pokrój w kostkę, o boku 1,5 cm. Podobnie pokrój ser. 
Krok 2
Sałatę porwij na mniejsze kawałki i wymieszaj z arbuzem oraz serem.
Krok 3
Stwórz aromatyczny, ziołowy sos mieszając olej z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody.  
Krok 4
Wymieszaj delikatnie sałatkę z migdałami i podawaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz