piątek, 18 marca 2016


GOŁĄBKI Z GRZYBAMI W SOSIE KOPERKOWYM

 

Składniki

  • 1 główka kapusty
  • 50 g grzybów
  • 1 łyżka koperku
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • 250 g ryżu
  • 1 łyżka masła
  • 125 ml śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 2 cebule
  • 1 łyżeczka Kamis Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty w torebce
  • 1/2 łyżeczki Kamis pieprz czarny mielony w słoiczku


Przepis

ETAP 1
Grzyby namoczyć, ugotować i posiekać.
ETAP 2 
Wywar zachować.
ETAP 3
 Ryż ugotować, wymieszać z grzybami, cebulą posiekaną i podsmażoną na maśle, Przyprawą do Potraw z Kapusty, solą i pieprzem.
ETAP 4 
Liście kapusty obgotować we wrzątku.
ETAP 5 
Na każdym liściu położyć łyżkę farszu, zwinąć, ułożyć w garnku, zalać wrzącym, osolonym wywarem z grzybów i gotować 45 min.
ETAP 6
 Przesmażyć mąkę na maśle, dodać 5 łyżek wywaru z grzybów, śmietankę, koperek i zagotować.
ETAP 7 
Gołąbki polać sosem i dusić 10 min.



 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz