GOŁĄBKI Z GRZYBAMI W SOSIE KOPERKOWYM
- 1 główka kapusty
- 50 g grzybów
- 1 łyżka koperku
- 1 łyżka masła
- sól
- 250 g ryżu
- 1 łyżka masła
- 125 ml śmietany
- 1 łyżka mąki
- 2 cebule
- 1 łyżeczka Kamis Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty w torebce
- 1/2 łyżeczki Kamis pieprz czarny mielony w słoiczku
ETAP 1
Grzyby namoczyć, ugotować i posiekać.
ETAP 2
Wywar zachować.
ETAP 3
Ryż ugotować, wymieszać z grzybami, cebulą posiekaną i podsmażoną na maśle, Przyprawą do Potraw z Kapusty, solą i pieprzem.
ETAP 4
Liście kapusty obgotować we wrzątku.
ETAP 5
Na każdym liściu położyć łyżkę farszu, zwinąć, ułożyć w garnku, zalać wrzącym, osolonym wywarem z grzybów i gotować 45 min.
ETAP 6
Przesmażyć mąkę na maśle, dodać 5 łyżek wywaru z grzybów, śmietankę, koperek i zagotować.
ETAP 7
Gołąbki polać sosem i dusić 10 min.
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz