poniedziałek, 21 marca 2016


GOFRY Z CUKREM PUDREM I OWOCAMI




Instrukcje

  • 1. Wykonanie: na początek należy opłukać owoce, oczyścić z szypułek, i w razie potrzeby pokroić je na kawałki.
  • 2. Następnie do miski należy wlać mleko, dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder oraz cukier waniliowy. Teraz składniki należy zmiksować na gładkie ciasto.
  • 3. W osobnej misce należy natomiast ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie całość wymieszać i dodajmy te składniki do wcześniej przygotowanego ciasta.
  • 4. Następnie powinniśmy rozgrzać gofrownicę i wysmarować ją olejem za pomocą pędzelka. 
  • 5. Wlewamy teraz do gofrownicy porcję ciasta i pieczemy 3-4 minuty na złocisty kolor. W taki sam sposób przyrządzamy pozostałe gofry. Gotowe jeszcze ciepłe gofry posypujemy cukrem pudrem i podajemy je obłożone owocami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz