![]() |
| LECZO Z KIEŁBASĄ |
Składniki
- 2 czerwone papryki
- 2 zielone lub żółte papryki
- 3 średnie cebule
- 4 pomidory
- 30 dag cukinii
- 5 dużych pieczarek
- 4 kiełbasy
- 3 łyżki oleju
- łyżeczka słodkiej i ostrej papryki
Instrukcje
- 1. Pomidory zaparzyć we wrzątku. Obrać ze skórki, pokroić w średnią kostkę.
- 2. W międzyczasie cebule pokroić w drobną kostkę, Kiełbasę wzdłuż przekroić na pół, i na równe plasterki. Wszystkie warzywa dokładnie wymyć, kroić na równe kostki.
- 3. Na rozgrzaną patelnię dodać olej, wrzucić cebulę wraz z kiełbasą i przez około 5 minut podsmażyć. Dodać pokrojoną paprykę i jeszcze chwile podsmażyć. W większym garnku przez około 10 min dusić pomidory.
- 4. Następnie wrzucić całą zawartość patelni i na małym ogniu cały czas gotować.
- 5. W międzyczasie cukinię pokroić również w kostkę i dodać do garnka. Pieczarki poszatkować na plastry i do garnka. Dla smaku warto dodać paprykę słodką oraz ostrą, nie zapominając o soli oraz pieprzu.
- 6. Całość dusić do miękkości około 35 min. Podawać ze świeżym pieczywem.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz