czwartek, 24 marca 2016



LECZO Z KIEŁBASĄ



Instrukcje

  • 1. Pomidory zaparzyć we wrzątku. Obrać ze skórki, pokroić w średnią kostkę.
  • 2. W międzyczasie cebule pokroić w drobną kostkę, Kiełbasę wzdłuż przekroić na pół, i na równe plasterki. Wszystkie warzywa dokładnie wymyć, kroić na równe kostki.
  • 3. Na rozgrzaną patelnię dodać olej, wrzucić cebulę wraz z kiełbasą i przez około 5 minut podsmażyć. Dodać pokrojoną paprykę i jeszcze chwile podsmażyć. W większym garnku przez około 10 min dusić pomidory.
  • 4. Następnie wrzucić całą zawartość patelni i na małym ogniu cały czas gotować.
  • 5. W międzyczasie cukinię pokroić również w kostkę i dodać do garnka. Pieczarki poszatkować na plastry i do garnka. Dla smaku warto dodać paprykę słodką oraz ostrą, nie zapominając o soli oraz pieprzu.
  • 6. Całość dusić do miękkości około 35 min. Podawać ze świeżym pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz